ResultaatGroep ICT-consultant Bas aan het woord

Leestijd: 2 min

Onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij ResultaatGroep te werken. Vandaag vertelt Bas Abspoel, een Microsoft 365 IT-consultant bij ResultaatGroep, over zijn werkzaamheden.

Bas startte ruim anderhalf jaar geleden bij ResultaatGroep. Hij was daarvoor werkzaam als systeembeheerder, tot hij werd benaderd door Jelmer van ResultaatGroep. Ondanks zijn initiële twijfels over zijn vaardigheden als IT-consultant, werd Bas aangemoedigd door het team van ResultaatGroep: “Ik zei dat ik niet zeker wist of ik de persoon bent waar ResultaatGroep naar zoekt, maar toen werd ik alsnog uitgenodigd om met ze rond de tafel te gaan zitten. Daar is mij verteld, ‘zolang je ambitie en motivatie hebt om jezelf door te ontwikkelen, dan komt dat meer dan goed’.” Zodoende is Bas gestart bij ResultaatGroep.

Een van Bas' opdrachten bij de gemeente Vlaardingen was het uitvoeren van een applicatie-inventarisatie, wat een cruciale rol speelde bij het beheren van de IT-infrastructuur. Zijn inzet hier leidde tot nieuwe projecten, zoals het schrijven van een migratieplan voor Microsoft Teams en het uitvoeren van vooronderzoek voor Teams Phone.

Volgens Bas is de bereidheid om te leren en uitdagingen aan te gaan vaak belangrijker is dan het hebben van alle antwoorden. Dit leidde tot zijn groei als waardevolle consultant binnen zijn vakgebied.

 

Volgende uitdagingen en leerwensen

Op persoonlijk vlak streeft Bas naar professionele en persoonlijke groei. Hij schreef zich in voor diverse Microsoft certificeringen en heeft daarnaast de HBO-module Cybersecurity en Privacy afgerond om zijn kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Maar ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zit Bas niet stil: “Ik heb mij opgegeven voor een cursus storytelling, zodat ik makkelijker een duidelijk verhaal kan vertellen aan de eindgebruikers.”

Bas onderstreept het belang van communicatie en samenwerking bij ResultaatGroep. "Door gewoon te laten zien dat je echt wil en echt kan, kom je al heel ver," benadrukt hij. "Laat zien dat je wil, dat je gemotiveerd bent of bereid bent om te leren, en alleen dan kom je al heel ver."

Kies voor meer resultaat

Vragen? Deze beantwoorden we natuurlijk graag. Neem gerust contact met ons op!