Blog: IGEL en de UD Pocket

Leestijd: 2 min

In dit blog vertel ik iets over IGEL en de UD Pocket. De meesten onder ons zullen IGEL kennen van de thin client (hardware). Echter heeft IGEL een transformatie ondergaan en is zich gaan concentreren op softwareoplossingen. Het softwarebedrijf staat bekend om hun ‘next generation edge besturingssysteem’, dat speciaal ontwikkeld is voor een veilige toegang tot cloud werkplekken.

Steeds meer organisaties streven ernaar om hun personeel toegang te geven tot desktops, applicaties en gegevens vanaf iedere locatie. Bedrijfscontinuïteit, werken op afstand en wendbaarheid van de werkplek zijn daarin belangrijke onderwerpen.
Mede door de COVID-19 pandemie zijn we in korte tijd gedwongen om het nieuwe werken op afstand te omarmen en in een versneld tempo door te voeren. IGEL heeft hiervoor een mooie en veilige oplossing in de vorm van het IGEL besturingssysteem in combinatie met de IGEL UD Pocket.

Wat is de IGEL UD Pocket?

De IGEL UD Pocket is een micro universele desktop Thin Client op een kleine USB 3.0 stick ter grootte van een paperclip. Het biedt de flexibiliteit om ieder willekeurig device op te starten met een secure (IGEL) OS. Het device dient enkel opgestart te worden vanaf de stick en verdere installaties zijn niet nodig.
De UD Pocket biedt hoge prestaties en geeft medewerkers die op afstand werken en mobiele medewerkers toegang tot clouddiensten, server-based-computing toepassingen of virtuele desktops. Denk bijvoorbeeld aan Office 365, Microsoft Virtual Desktop, Citrix, VMware, Amazon etc.

Belangrijke kenmerken van de UD Pocket:

  • Dual boot op elk x86-64 apparaat in een veilige omgeving
  • Ondersteuning voor webapplicaties via een beveiligde browser
  • Ondersteuning voor meerdere cloud werkplekken
  • Installatie van 3rd party plug-ins
  • Het onderliggende besturingssysteem wordt niet gebruikt, dankzij de dual-boot
  • Verander elk onbeheerd apparaat in een veilig beheerd apparaat (endpoint)

Integratie met de Universal Management Suite (UMS)

De UD Pocket is automatisch geïntegreerd in de IGEL Universal Management Suite voor implementatie, remote support en beheer activiteiten.  De UD Pocket kan onafhankelijk, per gebruiker, maar ook op grote schaal volledig worden beheerd. Via de interface kan men eenvoudig configuraties implementeren en kan er beleid worden toegepast.

Over ResultaatGroep

ResultaatGroep levert IT expertise op het gebied van cloud, security, infrastuctuur en workspace. Heb je vragen over IGEL of de UD Pocket? Neem dan contact op met een van onze IGEL specialisten. Zij helpen je graag!

Kies voor meer resultaat

Vragen? Deze beantwoorden we natuurlijk graag. Neem gerust contact met ons op!