ResultaatGroep goes E2E-VC in Berlin

Leestijd: 3 min

Een stad vol historie.
Waar je op iedere hoek wordt herinnerd aan de geschillen tussen oost en west.
Een glazen koepel op een regeringsgebouw geeft het gevoel van transparantie, de Brandenburger Tor verwelkomt zijn toeristen, maar was een van de punten waar men vroeger met moeite door kwam.

Daar waar ooit een muur de stad deelde in twee fronten, loop je nu in een muur van geluiden.
Het doorgaand verkeer, de gidsen die de mensen een stukje geschiedenis bijbrengen en de man die schreeuwt naar zijn vrouw dat ze iets verder naar rechts moet staan voor de foto.
Alles is hier imposant.
Een stad vol trots en wild.
Nee, niet het wild van drukte, maar gewoon een vos die in het lokale park besluit een fietser voor te laten gaan voordat hij oversteekt.

Even wanen wij ons in een sprookje. De vos en de onnozele IT-ers.

Na een wandeling langs de historische Checkpoint Charlie, Hotel Aldon waar Michael Jackson zijn zoon toonde terwijl iedereen dacht dat het kind zou vallen, de verschillende ambassades in de historische gebouwen en de Siegessäule wat teken stond voor de overwinning van Pruisen op de Denen, stappen wij richting de toekomst.

E2E-VC in Novotel am Tiergarten.

Het is een event waar experts, op bepaalde technische gebieden, hun kennis delen en willen delen met andere experts.

E2E staat ook voor Expert to Expert. VC staat voor virtual community daar deze event niet leverancier gebonden is, maar wel goed gesponsord wordt.

Iedereen die iets te vertellen of te delen heeft, mag zich aanmelden als presentator.
Dit wordt 3 dagen lang gedaan.

De eerste dag is voornamelijk voor de sponsoren om een platform te krijgen om hun informatie te delen met de aanwezige experts.
Dit hoeft niet altijd gerelateerd te zijn aan hun product.
Zo is er een dame die haar wens komt uitspreken om ook vrouwen een kans in de techniek te geven.

De aanwezige techneuten zien daar geen probleem in. Wij kijken naar kennis en kunde van een techneut, en niet of het een man of vrouw is. “We will be your ally”.

Terwijl dat woord langs komt op haar slides, dwaalt mijn gedachten even af. Zitten we aan de kant waar voorheen de geallieerden of asmogendheden zaten?
Geschiedenis en toekomst komen hier tezamen.

3 zalen worden gebruikt om de presentaties te houden.

Je kijkt op de agenda waar de presentatie over gaat, wat jou het meest interesseert, en gaat dan in de zaal zitten waar deze plaatsvindt.

Iedere presentator heeft zijn eigen stijl en ervaring als presentator.
De ene doet het een beetje hakkelig en wordt door iedereen geholpen door deze in zijn/haar kracht te brengen met de juiste vragen. De ander maakt er een stand-up act van, de ander geeft een mening en start daarmee een discussie, maar de mooiste vond ik nog dat een presentator zichzelf voorstelde en vervolgens zei: “Stel maar jullie vragen over wat je wilt weten over Windows 365 of AVD, en ik geef antwoord”.

Dat vergde 1,5 minuut wennen voor iedereen, maar toen kwamen er zoveel vragen en degelijke antwoorden waardoor men de zaal uitliep alsof dit de sessie was waarop iedereen zat te wachten.

Het mooie is dat ongeacht je techniek, ervaring met presenteren en of je nu wel of niet gebrekkig engels spreekt, iedereen je de ruimte geeft daar zij, door de gebreken heen, jou waarde zien.

Wij van ResultaatGroep weten zeker dat ook wij daar een keer het podium gaan pakken, maar wat vertel je iemand die alles al weet?

Misschien doen we wel een sessie waar we uitleggen dat de drie horizontale balkjes van het wifi-symbool meer is dan een aantal opgestapelde bratwursten.

Dit is wél een bord met bratwurst, geregeld door de organisatie van E2E-VC.

 

E2E-VC, dank je voor alles en zeker weten tot de volgende keer.

 

Foto’s en compositie door Rutger Vosmeijer en João Carlos Mosso

Kies voor meer resultaat

Vragen? Deze beantwoorden we natuurlijk graag. Neem gerust contact met ons op!